M!$s.D3evil

Ruhpolding

Antholz

Mjølkevegen Jotunheimen 10 – 14 Juli

post img

Mjølkevegen er en av dei fineste sykkelturane du kan oppleve i Norge. Den går fra Vinstra i Gudbrandsdalen gjennom Valdres og ender på Gol i Hallingdal. Totallengden er på 250 km. Alle overnattingstedene byr på god mat. Du får oppleva storslått natur, stølsliv med kyr/geiter og masse frisk fjelluft fra snødekkte topper i Jotunheimen. Det meste går på stølsveger med lite trafikk. Turen er tenkt organisert at en kjører egen bil til Vinstra og parkerer bilen der til vi er ferdige med sykkelturen. Alternativt fly til Gardermoen og ta toget til Vinstra. Turen kan kombinerest med fotturer i Jotunheimen. Besseggen, Galdhøgpiggen, Glitretind er bare en kort kjøretur unna eller kanskje du vil sykle resten av ruta på egenhånd. Eg har plukket ut 4 dagsetapper. Turen vil passa for de som likar å sykle og er i normal god form.

Dag 1.

Vinstra – Ruten Fjellstova 35 km. Det vil være en del stigning opp til Ruten Fjellstova som ligger på 835 moh. Dette er Per Gynts Rike med Huldreheimen like ved.

Dag 2.

Ruten Fjellstova – Bygdin Høgfjellshotel 61 km. Løypen i dag byr på kupert terreng som flater ut når vi kommer langs vannet Vinstra. I dag vil vi se flere aktive støler med kyr og geiter. Vi ender opp på ærverdige Bygdin Høgfjellshotel.

Dag 3.

Vi starter dagen med å ta gamle ærverdige MB Bitihorn på Bygdin vannet til Eidsbugarden. Turen tar 1 t 45 min. Etterpå venter 25 km i nokså flatt terreng til Tyinkrysset og vårt overnattingsted Filefjellstuene. Da er vi midt mellom Oslo og Bergen.

Dag 4.

Filefjellstuene – Radisson Blu Beitostølen 55 km. Turen starter rolig langs Vangsmjøsa før vi får turens utfordring med å sykle over Slettefjellet 1300 moh før vi kommer til Radisson Blu Beitostølen. Her finnes innendørs basseng og badstu som vil gjøre godt på en kropp etter 4 dager på sykkel.

Dag 5.

Transport tilbake til Vinstra (107 km) for å hente bilen/tog.

Pris pr pp i dobbeltrom 7500 kr inkl 4 netter overnattinger med frokost, matpakke og middag, transport av baggasje, Bygdinbåten og retur til Vinstra. Tillegg enkeltrom 1500 kr.

Det vil og vera mulig å leie sykkel/el-sykkel.

Påmelding til Lars Madland: mail: post@larsmadlandreiser.no /tlf 91663166

eller Frode Haugen mail: post@norwaysportstravel.no / tlf 911 36 314