M!$s.D3evil

Ruhpolding

Antholz

Lofoten sommer 8-13 juli

post img

Opplev Lofoten i sommer 8-13 juli

Lofoten er ein av dei finaste plassene i Norge med flotte fjell og små fiskelandsbyer. Øya er av Lonly Planet kåret til verdens fianste øy. Det vil også vera mulighet for å oppleva midtnattsol.

Dag 1: Avreise med Sas fra Stavanger 06.35 via Oslo til Evenes 10.15. Buss vidare i 2,5 t til Svolvær. Ved ankomst vil det vera mulig å gå opp til foten av Svolværgeita(2-3 t/r) eller utforske Svolvær som er den største byen i Lofoten med ca 5000 innbyggere. Det finns også eit inntresant krigsmuseum i Svolvær. Vi bor på Scandic Vestfjorden.

Dag 2: Da sykler vi til Henningsvær. Undervegs passer vi Lofotkatedralen som er Nord-Norges største trebyggning . Turen vil vera den kortaste etappen med 25 km, men det er eit par seige motbakker på turen. Ved ankomst kan dere velge å slappe av i det koselige fiskværet med snaue 500 mennesker eller ta turen til fots opp på Festvågtind med fantastisk utsikt. Om nokon ønsker å dra på fisketur så kan det ordnes. Vi bor på Henningsvær Bryggehotel.

Dag 3: Turen går sørover til Leknes. Vi sykler på austsida av Vestvågøy som er minst trafikkert. Etappen er på 60 km og har lite stigningar. Leknes har også by status og er kjent for tørrfisk produksjon. Vi bor på Scandic Leknes.

Dag 4: Turen fortsetter til Reine. Vi tar sykkelferga mellom Ballstad(10 km) og Nusfjord. Den går kl. 10 og bruker 50 min. Ved ankomst Nusfjord også omtalt som Lofotens skjulte perle tar vi ein stopp. Nusfjord er eit gammelt godt bevart fiskevær. Nå har vi 41 km flatt terreng til vi er hos Reine Rorbuer. Kritt kvite strender passeres undervegs.

Dag 5: Da har me levert syklene og tar fotturen opp på Reinebringen. Reinebringen er kanskje den mest kjente fotturen i Lofoten. Det er laga sherpatrapper det meste av stien opp dei 448 moh. Turen tar 2-3 t/r. Det er også spektakulært å gå videre innover på eggen.

Dag 6: Ferge til Bodø 14.45 – 18.00 eller tidligare ferge om ønskelig og vidare heim med fly 19.20 via Oslo til Stavanger 22.40. Pris pr pers i dobbeltrom 3 netter og Rorbu(3 soverom) Reine inkl frokost og middag alle dager 14.750 kr pp. Tillegg Rorbu 2 soverom + 550 kr og Rorbu 2 personer + 1200 kr. Inkludert: fly, all transport, sykelleige(el-sykel + 800 kr) overnatting i 5 nt , samt reiseleiar. Baggasje vert kjørt med bil mellom overnattinger.

Vi forholder oss til myndighetenes reiseråd for covid 19. Ingen binding før 60 dager før avreise.

Påmelding innan 08 mai på mail: post@larsmadlandreiser.no eller tlf 91663166.